1. Τί είναι η αεροσφαίριση;

Επίσημη ερμηνεία δεν έχει θεσμοθετηθεί μέχρι σήμερα από τον έλληνα νομοθέτη. Σας παραθέτουμε όμως τον ορισμό, όπως αυτός προκύπτει από κείμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αεροσφαίριση [aerosférisi - μτφρ. αγγλ. airsoft] : ομαδική δραστηριότητα ελευθέρου χρόνου με την μορφή παιχνιδιού, που διεξάγεται σε οριοθετημένο χώρο, μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων, οι οποίες, σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, προσπαθούν να ολοκληρώσουν αντικειμενικούς σκοπούς, με την χρήση αεροβόλων όπλων που εκτοξεύουν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 χιλιοστών, τα οποία είναι ακίνδυνα για τους αθλούμενους αφού χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ασθενή ισχύ τους.

 

2. Ποιός είναι ο σκοπός του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης.;

Σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος της αεροσφαίρισης στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης αφού πρόκειται για ένα σύγχρονο άθλημα που συνδυάζει την πρακτική του αθλήματος της σκοποβολής με αεροβόλα όπλα πλαστικών σφαιριδίων.

3. Τα αεροβόλα τύπου airsoft θεωρούνται όπλα;

Ναι. Αν και ακίνδυνα για τους αθλούμενους, βάσει του Ν.2168/1993 κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία με όλα τα αεροβόλα όπλα.

 

4. Είμαι κάτω των 18, μπορώ να γραφτώ στο Σύλλογο και να συμμετέχω σε παιχνίδια Αεροσφαίρισης;

Όχι. Για να γίνεις μέλος στο Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης  ή για να συμμετάσχεις σε παιχνίδι αεροσφαίρισης πρέπει να έχεις συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.

 

5. Μπορώ να προμηθευτώ ένα αντίγραφο του Καταστατικού;

Το Καταστατικό είναι νομικό έγγραφο του Συλλόγου και δεν μπορεί να δοθεί. Παρόλα αυτά τα μέλη του Σωματείου θα έχουν πρόσβαση σε αυτό, αλλά θα μπορούν να το διαβάσουν και όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη.

Το καταστατικό μας είναι επίσης διαθέσιμο σε όσες ομάδες ατόμων επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν σύλλογο αεροσφαίρισης και χρειάζονται κάποιο καταστατικό ως οδηγό.

 

6. Ποια είναι η διαδικασία και το κόστος εγγραφής στο Σύλλογο;

Η εγγραφή γίνεται κατόπιν συμπλήρωσης των απαραίτητων εγγράφων και δηλώσεων στον γραμματέα του Συλλόγου.

Το κόστος της εφάπαξ εγγραφής είναι 5 και η ετήσια συνδρομή έχει οριστεί στα 30€ τα οποία πληρώνονται εφάπαξ μέχρι τον δεύτερο μήνα του έτους  ή σε 2 εξάμηνα των 20€ κατόπιν συνεννόησης με τον ταμία του Συλλόγου.

 

7. Ποιά είναι τα έντυπα που πρέπει να συμπληρώσει ή να προσκομίσει ένα υποψήφιο μέλος για να εγγραφεί στο Σύλλογο;

α. Αίτηση Εγγραφής (δίνεται από το Σύλλογο).

β. έγχρωμη φωτογραφία (σε ηλεκτρονική μορφή).

γ. Υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 105 (δίνεται από το Σύλλογο).

 

 

8. Ποιά είναι τα όρια FPS στα παιχνίδια του Συλλόγου (Σ.Α.Α);

Τα όρια fps του Συλλόγου  μας μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

 

 

* Σε κάθε παιχνίδι ανάλογα με το πεδίο επιλέγονται συγκεκριμένες κατηγορίες όπλων...Αν το όπλο μετά απο μέτρηση πριν από την έναρξη του παιχνιδιού εντάσσεται στα επιτρεπτά όρια της κατηγορίας κρίνεται κατάλληλο να αγωνισθεί...ειδάλλως το Δ.Σ. έχει το δικαίωμα και πρέπει να απορρίψει το όπλο ώστε να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας του πεδίου.  

  

 

 

9. Είμαι ήδη μέλος σε σύλλογο αεροσφαίρισης. Μπορώ να γραφτώ και σ’ εσάς;

Ναι, δεν υπάρχει περιορισμός.

 

 

 

10. Τι προνόμια έχουν τα μέλη του Σωματείου;

Μερικά από τα προνόμια είναι η δωρεάν συμμετοχή σε σεμινάρια, εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες των υποστηρικτών (sponsors) του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης

sponsors

 

 

 

Go to top